SENCOR SHM 9000WH – Mućenje bez kabla

Indijanka Danka 9. maj 2024.

Prošle nedelje sam se opremila vagom za merenje namirnica u kuhinji. Danas sam rešila da se pozabavim mikserom.

Kako je moja ćerka pri selidbi rešila da odnese stari mikser, vreme je i da nova kuhinja dobije novi mikser. Ali, pre konačne odluke, red je da se par modela miksera testira. Sencor SHM 9000WH me je zainteresovao zbog činjenice da je bežičan!

Žični ili bežični mikser?

Svi znamo da je mikser sa postoljem koristan alat u svakoj kuhinji, ali glomazni uređaj može zauzeti previše prostora. I verujte mi da mi u poslednje vreme smeta pretrpanost i došla sam u fazu kada gomilu stvari poklanjam samo da bi mi stan prodisao. Kao alternativa glomaznim uređajima, ručni mikseri pružaju svestranost dok su dovoljno mali da se mogu odložiti kada se ne koriste. Najpogodniji od svega je bežični ručni mikser. Možda će neki reći da je nepotrebno da mikser bude bežičan, ali ja mogu da dodam da je jako zgodno. Naročito ako imate manjak utičnica u kuhinji. Pošto je bežični, mikser je mnogo jednostavnije uzeti iz ormarića i koristiti ga. Kada pravim pire krompir, često ću koristiti ručni mikser da izgnječim krompir i umutim puter, mleko, začine i sir za vrhunski prilog. Takođe je zgodan za seckanje kuvane piletine, pa čak i pravljenje sosova.

Kutija

Pakovanje nije veliko i teško je oko 1,6 kilograma. U pakovanju dolazi mikser sa 2 mutilice, 1 velikom mutilicom i adapterom za punjenje sa USB-C kablom. Dve male mutilice su hromirane i preporučujem ih za spremanje kremova, namaza i pirea. Velika mutilica je za jaja (belanaca i žumanaca). Mikser je tiši nego sam to očekivala što znači da mogu da gledam neki dobar film, sedim na kauču i spremam nešto za večeru ili posluženje. Ručni mikser može lako da reši većinu zadataka, ali generalno može da radi samo kroz jednu seriju i za sledeću morate staviti kabl ili sačekati da se napuni. Ovaj model konkretno ima jači motor od nekih svojih konkurenata i sa jakim motorom od 1000W, ovaj mikser nudi brzo i efikasno mešanje, seckanje ili blendiranje sastojaka. Ova snaga je posebno korisna pri pripremi testa, mešanju mesa ili tvrdih sastojaka kao što su orašasti plodovi.

Dizajn

Sa bezbednosnim senzorima i funkcijom automatskog isključivanja, ovaj mikser je jednostavan za korišćenje čak i za decu. Ukoliko dođe do preopterećenja ili pregrevanja miksera, on će se automatski isključiti kako bi sprečio bilo kakve nezgode. Ova funkcija je posebno korisna za one koji nisu vešti u korišćenju miksera ili za one koji često rade od kuće pa se posao u kuhinji prepliće sa redovnim poslom. Multitasking bez problema! Ono što mi se dopalo je ergonomski dizajn jer ručka miksera je oblikovana tako da se lepo uklapa u ruku. Nisam primetila da je težak ili da boli ruka. Sencor SHM 9000 WH ima tri brzine koje če odlično poslužiti za standarno korišćenje. Snage je 50W uz 2.000mAh punjivu bateriju. Može da radi do 30 minuta i ima zaštitu od pregrevanja.

Zaključak

Bežični ručni mikser Vam daje više slobode i fleksibilnosti da se krećete po kuhinji dok stvarate. Cena se kreće od od 6.999 dinara do 9.999 dinara pa dobro proverite online ponude. Ovo je pristojna cena i bilo bi dobro da uz njega ide i neka činija koja bi nakon korišćenja bila i poklopac za uređaj. Ovaj model je kvalitetniji od nekih standardnih miksera koje sam koristila poslednjih par godina.

Foto: Canva Pro, Sencor
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Indijanka Danka
Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Na društvenim mrežama
Copy link