Rekonstrukcija pijace u Borči ukupne vrednosti 115 miliona dinara

Palilula.info 10. novembra 2023.

Pijaca „Borča” još jedna je u nizu beogradskih pijaca, na kojoj su unapređeni uslovi prodaje i kupovine, a ukupna vrednost investicije iznosila je 115 miliona dinara.

Šapić obišao rekonstruisanu pijacu „Borča” na levoj obali Dunava, 25. oktobra i istakao da su pijace važno mesto za građane grada Beograda i da ako pijace nisu uredne i sređene, a opet svrsishodne, to je ogledalo svih nas.

Šta je urađeno?

U zanatskom delu pijace uređen je pijačni plato i postavljena je nova namenska oprema sa preko 40 novih bokseva, kako bi se zakupcima olakšalo izlaganje i prodaja robe široke potrošnje. Uređenje ove pijace podrazumevalo je i zamenu celokupne infrastrukture pijačnog platoa, kao i asfaltriranje 2400 kvadrata pijačnog platoa. Postavljeno je 144 komada novih tezgi, 40 novih modernih bokseva u zanatskom delu pijace, potpuno je obnovljen i deo pijace za prodaju proizvoda životinjskog porekla, a pijaca je dobila nove prilazne kapije na svim ulazima. Zajedničkom saradnjom JKP „Beogradske pijace” i članova Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak”, uvaženi su svi predlozi zakupaca u cilju unapređenja pijačne delatnosti. Natkriveni su svi prolazi između tezgi, što ukupno obuhvata 852 kvadrata i omogućava nesmetanu kupovinu i prodaju u svim vremenskim uslovima.

Pijaca u Borči uporno odoleva i već godinama unazad izvojeva bitke sa velikim trgovinskim lancima sa istaknutim statusom velikog distributera svežeg voća i povrća. Iako su nekad proizvodi u marketima na akcijskim cenama čak jeftiniji od proizvoda na pijaci, potrošači ipak neguju naviku kupovine na pijacama jer od domaćih proizvoda boljih i kvalitetnijih nema. Takođe, iako su akcijske ponude česte, na pijaci Borča voće i povrće je gotovo po pravilu uvek jeftinije nego u marketima.

Izvor: Politika/Espreso, Foto: Promo
Rekonstrukcija pijace u Borči ukupne vrednosti 115 miliona dinara
Copy link