Roditeljima školaraca 20.000 dinara po detetu za udžbenike

Palilula.info 22. april 2024.

Prijave za ovu pomoć su već počele, od danas, 22. aprila, a trajaće do kraja leta.

Umesto besplatnih udžbenika, svi beogradski đaci dobiće u septembru po 20.000 dinara, a Ministarstvo prosvete objavilo je da će i ove godine obezbediti besplatne udžbenike za osnovnu školu i druga nastavna sredstva iz udžbeničkih kompleta, koje su škole izabrale za školsku 2024/2025. godinu.

Iznos od 20.000 dinara dodeljuje se po detetu svakoj porodici sa osnovcem ili srednjoškolcem.

Ova sredstva se, osim za kupovinu udžbenika i knjiga, mogu iskoristiti i za neke druge stvari – školski materijal, laptop ili tablet, sportsku opremu, muzičke instrumente, kurseve, jednodnevne izlete ili se ovim novcem može platiti deo iznosa za ekskurziju.

Privremeni organ grada Beograda, na sednici održanoj 19. aprila, doneo je odluku o dodeli đačke pomoći porodicama sa decom školskog uzrasta na teritoriji grada Beograda, redovnih učenika osnovnih i srednjih škola u javnoj i privatnoj svojini a isplata biće isplaćena na račun jednog od roditelja ili drugog zakonskog zastupnika učenika.

Sredstva su predviđena u budžetu grada Beograda, a Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu staraće se o realizaciji i obezbeđivanju sredstava.

Kako izgleda obrazac, možete pogledati u nastavku teksta

Izvor: espreso.co.rs/službeni glasnik, Foto: Predrag Dedijer/Ringier
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link