Najbolji božićni market u Evropi

Indijanka Danka 17. novembar 2023.

Uspešno već dugo odolevam impulsivnim kupovinama ali, do kada.. pitanje je.

Kupovina ili ne, činjenica je da se nekako u regionu drugačije obeležava ovaj period. Možda meni to samo tako izgleda ali su ljudi mnogo opušteniji, spremniji na druženje i mnogo više nasmejani.

Toliko mi fali taj naš osmeh!

Kažu da je Božićni market ispred Bazilike Svetog Stefana, prema glasovima 374 000 putnika, proglašen najboljim božićnim marketom u Evropi na sajtu European Best Destination. I to treći put zaredom! Ovogodišnja božićna čarolija počinje 17. novembra i trajaće sve do 1. januara 2024. Dakle, uspeću da vidim uživo!

U skladu s ovogodišnjim sloganom marketa „Gde vas ljubav uzme za ruku“, na ovom trgu vas očekuje veliko klizalište, 120 izlagača zanatskih proizvoda, bogata gastronomska ponuda, kao i lajt-šou koji se svake večeri projektuje na pročelju Bazilike Svetog Stefana.

Cela Budimpešta je već od druge polovine novembra obavijena mirisom medenjaka, dimnjak kolača, pečenog kestenja, štrudle od maka i sve što vam je potrebno jeste šolja popularnog kuvanog vina da se zagrejete. U Budimpešti vas duh Božića, takođe, očekuje i na Trgu Verešmarti uz brojne koncerte i Deda Mraza koji ovde sleće 6. decembra, potom u Obudi na Trgu Fe, sa velikom novogodišnjom jelkom, dok će ispred zgrade Balna, na peštanskoj strani Dunava, biti postavljeno veliko klizalište, ali i organizovani džez i bluz koncerti.

No, to nije sve što Budimpešta ima da ponudi. Između Elizabetinog i Lančanog mosta biće organizovan sajam zanata praćen brojnim koncertima, a u gradskom parku će posebno uživati čitave porodice uz 3d lajt-šou i iznenađenja za najmlađe.

I drugi gradovi u Mađarskoj su pripremili nezaboravno božićno slavlje!

Posetite magični Eger, u kom se od 24. novembra do 25. decembra na Trgu Dobo zimska čarolija upotpunjuje zanatskim proizvodima i najboljim mađarskim jelima. I Vesprem, ovogodišnja Evropska prestonica kulture, u starom gradu dočekuje posetioce tokom četiri adventska vikenda, nudeći im brojne koncerte i bogat program praćen božićnom pijacom. Pečuj je ove godine, počev od 1. decembra, spremio posebnu poslasticu za najmlađe u vidu kuće Deda Mraza, koja se može posetiti, a tu su i lajt-šou, ceremonija paljenja sveća nedeljom, gospel hor iz SAD-a i prateći salon vina. Iako centralni božićni market u Pečuju traje do 24. decembra, sve do 7. januara, na Trgu Sečenji biće postavljena velika jelka i štandovi sa hranom i vinom.

A u Segedinu, od 24. novembra do 24. decembra, na Trgu Dom moći ćete da uživate u velikom klizalištu, predstavama žonglera sa vatrom, svetlosnim projekcijama i da svoje omiljene trenutke zabeležite na specijalnom mestu za selfije.

Ukoliko želite da osetite pravu prazničnu atmosferu, poput one iz bajki ili romantičnih filmova, ne morate da putujete daleko. Ioavako smo ponovo počeli da idemo u njihove SPA centre jer su nam blizu a imaju savršene cene. Dodajte tome i Tesco sa svojim akcijama (i tražite njihovu člansku karticu za pouste) i imate savršeni vikend sa porodicom i beg od svega onoga što nas nekako ovde sačeka vikendom.

Verujte mi, dovoljno je da posetite jedan od brojnih božićnih marketa u Mađarskoj i uživate u božićnoj čaroliji i osetićete se tako opuštenije, drugačije i veselije.

Fotografije su vlasništvo NTO Mađarske- HTA

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Indijanka Danka
Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Na društvenim mrežama
Copy link