SENCOR SKS 7070GG – Recenzija

Indijanka Danka 23. april 2024.

Ja sam neko ko ceo život oscilira sa kilažom i uvek hoće da ima manje kilograma od onoga koliko ima.

Nema dijete koju nisam probala. Pokojni Lane Gutović je u svojoj KABARE predstavi jednom rekao za Vesnu Čipčić nešto što bi moglo da važii za mene a glasi “Ona je stalno na dijeti od koje nikako da smrša”. Ali, kakve god da su bile dijete, nikada nisam mogla da se pridržavam one sa brojanjem kalorija u odnosu na težinu namirnica. Moja ćerka sa druge strane, priznaje samo brojanje kalorija i skoro sve može kao digitron odmah da izbaci čim vidi koliko je šta teško. U poslednjih par godina je promenila više kuhinjskih vagica, i uek ih ima nekoliko na pultu. Ideju da možda promenim moje mišljenje po pitanju kuhinjske vage je bila jedna od onih mail reklama za SENCOR SKS 7070GG u kojoj sam videla da postoji više boja vage (pa i zelena koja je primetna u mojoj kuhinji) uz napomenu i da je bluetooth. Hmmmm…

Čemu bluetooth konekcija je bilo prvo pitanje a odgovor je jednostavan – Food app ili Aplikacija za namirnice koja umnogome olakšava brojanje kalorija.

Originalna aplikacija Sencor FOOD kreirana je u saradnji sa autorima Dine4Fit sa Rich Food Database. Ona daje detalje o ishrani za unos hrane (ugljeni hidrati, proteini, masti, holesterol, vlakna…).

Kuvanje po receptima

U reklami za ovaj proizvod se navodi da je idealan za one koji kuvaju po receptima. Režim ”Lista” je za takve idealan. Može da sabere ukupnu nutritivnu vrednost sukcesivno dodanih sastojaka. U kombinaciji sa funkcijom TARA na skali, jednostavno dodajete još sastojaka sa plusom “+” dugme na ekranu mobilnog telefona. Aplikacija vam pokazuje vrednosti svake nutritivne komponente koje odgovaraju upotrebljenim sastojcima. Možda Vas iznenadi kada vidit koliko neko jelo ima menje kalorija od onoga što ste mislili.

Kuvanje po namirnicama

Režim “Na vagi”, prikazuje težinu artikla koji se meri i, nakon pretraživanja u bazi podataka o hrani, pruža detaljne informacije o njegovim nutritivnim vrednostima. Sve informacije jasno prikazuje na ekranu telefona. Ovaj način upotrebe je brz, konvencionalan i jasan, ukratko, pogodan je za svakodnevnu rutinsku upotrebu. Možete lako da sačuvate izmerene unose u svom meniju u tabelama kalorija klikom na dugme “Sačuvaj”.

TARA

Tara je inteligentna funkcija koja olakšava merenje. Inteligentna TARA funkcija nudi praktičnu isporuku hrane korak po korak. Inteligentno je uglavnom zato što ne računa težinu kontejnera na početku vaganja. Kada se prvi put koristi funkcija TARA, vaga resetuje težinu pre dodavanja svake sledeće stavke ukupnoj vrednosti. I uvek dobijete tačnu težinu.

Zakorišćenje duže pritisnite dugme TARA/MODE da biste izabrali jedan od tri režima direktno na vagi: ​​merenje težine, zapremina vode ili merenje zapremine mleka.

Osnovno

 • Bluetooth za brzo povezivanje vage sa pametnim telefonom
 • Originalna besplatna aplikacija Sencor FOOD dostupna za iOS i Android.
 • Aplikacija je kreirana u saradnji sa kreatorima popularne aplikacije Calorie Tables.
 • Obimna baza podataka o hrani sa više od 400.000 artikala.
 • Pregled nutritivnih vrednosti hrane
 • Inteligentna TARA funkcija za merenje hrane
 • Jasan Displej sa belim pozadinskim osvetljenjem sa 2 cm velikim ciframa
 • Kapacitet vaganja do 5 kg sa tačnošću od 1 g
 • Tri režima vaganja : klasično merenje mase, merenje zapremine mleka, merenje zapremine vode.
 • Mogućnost prebacivanja između jedinica
 • Uključivanje postavljanjem predmeta na vagu ili pritiskom na površinu za merenje
 • Funkcija automatskog isključivanja u slučaju neaktivnosti
 • Težina 552 gr
 • U kutiji se nalaze dve A baterije

Zaključak

Vaga radi veoma dobro i odmah se uparuje sa telefonom. Lako je tražiti hranu ali samo na engleskom. Problem je ako želite da sačuvate svoj recept ili listu. Kada je lista napravljena i pritisnite SAVE od vas se traži da instalirate drugi ‘dine4fit’ app. Ova aplikacija nije dostupna na engleskom, već samo na poljskom/slovenačkom koji je teško razumeti. Dakle, definitivno je komplikovano sačuvati sopstvene recepte.

Vaga je veoma korisna, šteta što uz aplikaciju ne prepoznaje evropske barkodove već samo američke. Trebalo bi precizirati, ali je u svakom slučaju veoma korisno za razne stvari (mleko, vodu, hranu itd.), vrlo precizno i funkcionalno.

Foto: Sencor i Canva Pro
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Indijanka Danka
Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Na društvenim mrežama
Copy link